Bedrijfsprofiel

Kintrans BVBA - BedrijfsprofielBedrijfsprofiel Kintrans

Geschiedenis

In 1969 richtte Daniël Kint een eenmansbedrijfje op in Lochristi. Aanvankelijk beperkten de werkzaamheden zich tot transport binnen België, maar de zaak groeide gaandeweg.

Achttien jaar later, in 1987 werd het eenmansbedrijf omgedoopt tot het familiebedrijf Kintrans bvba. De broers Danny en Herman Kint namen de zaak over en het werkgebied verruimde zich tot heel Europa, met een specialisatie in het vervoer van bloemen en planten naar Italië.

De verhuis in 1994 werd gekoppeld aan zowel een uitbereiding van de activiteiten (autotransport) als de infrastructuur. Wegens een snelle uitbreiding in het autotransport verhuisden we in 2003 naar onze huidige locatie in Desteldonk (Gent). Half 2011 besloten we om een punt te zetten achter het transport van bloemen en planten en ons volledig te concentreren op het autotransport.

Profiel

Vandaag zijn 40 trekkende eenheden voortdurend op weg in binnen- en buitenland. Zij transporteren allerlei voertuigen (van auto’s tot tractoren).

Professionele medewerking, een uitgebreide administratieve ondersteuning en technische specialisten dragen bij tot een goede service en het bieden van passende oplossingen voor de logistieke problemen van onze klanten.

Doorheen alle processen in het bedrijf proberen we bovendien zoveel mogelijk oog te hebben voor de hoogste kwaliteits- en milieuvereisten. We zijn dan ook trots op onze ISO-certificaten (9001:2015 en 14001:2015) in die domeinen.